Den første akkord vi skal lære er D-akkorden (eller D-dur).

Du ser den på fig. 1-3. Hvis du syntes, at det er svært at bruge akkordsymbolerne i fig. 1-3, så brug den i fig. 1-2 i stedet. (Du bliver helt sikkert vant til det).

Øv dig på at gribe akkorden med venstre hånd. Tag akkorden med din vestre hånd, fjern så hånden og grib så akkorden igen osv. Gør det indtil du føler, at du bliver vant til akkorden. Derefter slår du så med højrehånds tommelfinger på de 4 nederste strenge imens du med den venstre holder D akkorden. Klinger det i strengene? Husk at gribe hårdt med venstre hånd så strengene bliver presset tæt indtil guitar halsen.

Øvelse 1- 1

Her er den første øvelse. Du skal spille en D-dur. Hold akkorden som du lærte det i venstre hånd. Og så slår du med højrehånds tommelfinger på de 4 nederste strenge. Tæl så til 4 i hver takt (4 anslag i hver takt) og spil en akkord på hvert slag. (En ”takt” er det ”rum” som er mellem de lodrette taktstreger).

Spil én akkord med højre hånd på hver af noderne så der bliver 4 D–akkorder i hver takt.

Takter og tælling??? Nej, vi skal ikke begynde med en omfattende nodelære her. Men det er altid nyttigt at kunne nogle enkle begreber.