Et godt råd: Ønsker du at gøre hurtige fremskridt og blive en mere sikker guitarist? Vær meget nøje med at bruge de rigtige fingre fra starten af. Så udvikler du alle dine fingre, du får en effektiv teknik, og du vil blive i stand til at øge både vanskelighedsgraden og kvaliteten af musikken du spiller.

Vidste du for resten at ”etude” betyder ”øvelse”?

Synes du at du skal øve meget for at kunne spille rigtigt?

Synes du at det går langsomt med at lære? Synes du at andre som spiller virker så dygtige? Næste gang du hører en musiker som imponerer dig, om det sker på en koncert, på TV, i radioen, på Spotify eller i en anden sammenhæng, så må du huske dette:

Når musikere fremfører et musikstykke, så har de øvet så meget, at de kan det de skal spille, de udfører musikken helt rigtigt. (Ellers ville de ikke have fremført den). Men det er kun dem selv, som ved hvor mange hundrede eller måske tusinde gange, de har øvet på forhånd!

Når vi er i gang med at lære noget nyt, er det let at tro, at det bare er os, der syntes dette er vanskeligt. Men alle dem som er virkelig gode til det de gør, har et fællestræk: De har alle øvet så længe, at de mestrer det de gør. Så giv ikke op! På den måde lærer du i hvert fald ikke at spille på Guitar.